Marknaden 2007

 
  Marknaden 2007 hölls i strålande solsken och med rekordstort antal knallar och besökare. Skinnskattebergs kommunalråd Carina Sandor inledde marknadsdagen med att berätta om bakgrunden till vårt nationaldagsfirande, och hur viktigt det är att vi värnar vår identitet och vår flagga. Efter att hon utbringat ett leve för vårt land och vår flagga sjöngs unisont Sveriges nationalsång under ledning av Lina Adolphsson som sedan fortsatte att till eget ackompanjemang sjunga "Första Juni" samt "Gammal Fäbodpsalm". 
Carina Sandor
invigde därefter marknaden och överlämnade Bergslagets stipendium om 5 000 kr till Krister Nyrén som startade dragkampen i Heds IF. Krister är idérik, omtyckt och respekterade ledare både lokalt och på riksnivå. Han har tidigare varit både dragare i och lagkapten för landslaget. Han brinner för sin sport och är en god förebild när han nu tränar ett 40-tal ungdomar i Heds IF. 
Heds IF fick via sin ordförande Kari Fjellskålnes mottaga ett stipendium på 10 000 kr till stöd för verksamheten och som erkänsla för det utmärkta sätt som föreningen håller idrottstraditionen i Hed vid liv. Det finns idag sektioner för fotboll, gymnastik, skidor , innebandy och dragkamp i olika åldersgrupper och för både flickor, pojkar och föräldrar.
Utöver de många knallestånden kunde besökarna glädja sig åt att se Hisingska mineralsamlingen i Smedjans labbi, tivoli och skattjakt för de yngre, prova på yxkastning, se och prova dragkamp samt se en intressant konst och fotoutställning på bagarstugan.
 
 
 

TILLBAKA