Marknaden 2008 en jubileumsmarknad.
 

 
 

I 30 år har den nuvarande marknadstraditionen gällt. Sommarvädret under marknaden 2008 var ännu varmare och soligare än 2007, vi tog det som en extra hyllning till jubileet. En del knallar kom redan på torsdagskvällen och resten tidigt på fredagsmorgonen. Sannolikt bidrog värmen till att alla önskade göra resandet under den svala natten. Under marknadsdagen visade det sig att många besökare kom handlade och återvände till en plats i skuggan. Antalet besökare var minst lika stort som tidigare men mera utspritt över tiden. Det stora antalet parkerade bilar ger ett gott begrepp om antal besökare.

Skinnskattebergs prisbelönade nyföretagare Marcus Jonson invigningstalade och den Svenska Nationalsången sjöngs unisont av marknadsbesökarna med Ida Ek som säker och skönsjungande ledare.
Bergslagets stipendium om 10 000 kr gick detta år till Knäppmora AIK och mottogs av föreningens sekreterare Mari Stam. De duktiga ledarna Patrik Perkatti och Andreas Lönnström hämtade också stipendier på 2 500 kr vardera, för deras fina arbete med ungdomar och innebandyn.
 


Marknaden utsattes också för ett flyganfall då ett litet plan från ganska låg höjd fällde sin bomblast av godis på marknadsbesökarna, och till deras hörbara förtjusning.
Foto Tage Berggren

Utöver de många knallestånden kunde besökarna låta sina telningar leta slantar i skattgömman. Många passade på att studera Hisingers mineralsamling i Smedjans labbi och i bagarstugan visades årets fotoutställning.
 .
 

 
 


Tidig morgon för knallarna

Men snart var kommersen igång


Bruksmiljöns fotoutställning gladde mångaNästan lokala knallar


I klensmedjan huserade som vanligt den store smeden Stefan Åhlén
i år med Monica Nilsson och Tomas Flamme som "smehalvor"


 

 
 

På Herrgårdens fotbollsplan pågick under dagen elitserielagens tredje tävlingsomgång med ca 400 deltagande dragare. Här knep Heds IF en silvermedalj och behöll ledningen i elitseriens klass H720
(8 st. herrar med en sammanlagd vikt av 720 kg).
 

 
 


Nästa morgon syntes nästan inte ett spår, allt var städat och snyggt.
 

 
  Men då var det full fart igen på marknadsområdet. Här fanns sekretariat, start och  målplats för Kolsva MS tävling Guttstasprinten med mer än hundra deltagande ekipage. I Billingbo var den svårbemästrade tävlingssträckan som skulle köras två gånger. 
 
 
 


En tiondel av tävlingsdepåerna

TILLBAKA