Marknaden 2010
 

 
 


En riktigt varm och solig sommarsöndag fick vi uppleva, och när Kurre Lundmark invigningstalade klockan 11 hade 55 knallar satt upp sina stånd och förväntade sig att få många köpsugna kunder, men troligen hade det fina vädret en negativ inverkan på tillströmningen. Men flera av de som  kom gjorde sig en ganska snabb runda bland stånden och köpte därefter korv, glass eller grillad kassler med smedricka i kolhuset och sedan följde hemfärd och soldyrkan eller skugga.

Kurre höll ett uppskattat tal om hur viktigt det var att vi kan visa vår stolthet över Sverige både här hemma och när man befinner sig i andra länder. Nationalsången sjöngs unisont med försång av Olivia Ahs Västeråsflicka och medlem av Picassos kör, känd från TV.

Årets stipendiater har arbetat med och för fotbollen i Skinnskatteberg och Hed. En känd profil i Skinnskattebergs IF Tony Oskarsson, och en lika känd profil i Heds IF Dennis Eriksson fick vardera mottaga 5000 kr, fotbollar och diplom för ett mycket uppskattat arbete för våra ungdomar.
 


På lastbilens flak charmar Kurre publiken.


Marknadsplatsen ligger delvis i sänkan framför smedjan vilket ju
innebär värme och vindstilla medan de stånd som fanns en nivå
högre upp hade en något behagligare temperatur att bjuda på.Bergslaget hade också dukat upp en loppis med allehanda grejor.


I klensmedjan visar smeden Stefan hur varmt järn kan formas.
 

Tillbaka